Pudel-SM

Varje år arrangerar centralstyrelsen, ofta i samarbete med en brukshundklubb eller hundklubb, tävlingar i officiell lydnad och rallylydnad samt inofficiell agility under 2 dagar. Korandet av en SM vinnare är en inofficiell tävling i ”cup-format”.

Svenska Pudelklubbens centralstyrelse har huvudansvaret för arrangemanget och beslutar om regler för Pudel-SMs upplägg, de officiella tävlingarna följer alltid SKK/SBKs regelverk.

De år Pudelnationalen inträffar samarrangeras alltid dessa två evenemang. Övriga år kan Pudel-SM hållas när som helst under året.

Deltagande:
För att tävla om en placering på Pudel-SM krävs att ägaren är medlem i Svenska Pudelklubben (medlemskap kontrolleras vid anmälan). Att hunden är en SKK-registrerad pudel av godkänd färg, i enlighet med Svenska Pudelklubbens policy.

 

STATUTER

Lydnad och Rallylydnad

I lydnad och rallylydnad läggs de två dagarnas resultat från varje klass samman och den som nått högst poäng totalt är SM-vinnare.

Det koras en SM-vinnare, en 2:a och en 3:a i varje klass. Obs! Ej någon totalvinnare för alla klasser. Om två ekipage hamnar på samma totalpoäng skiljs dessa åt genom att addera följande placeringspoäng från de enskilda klasserna:
1:a placering 10p
2:a placering 8p
3:e placering 6p
4:e placering 4p
5:e placering 2p

Om flera ekipage ändå hamnar på samma poäng delas SM-placeringarna mellan dessa ekipage.

Agility

Tävlingen genomförs i tre lopp öppen klass agility och 3 lopp öppen hoppklass i vardera storleksklass.

Det koras en SM-vinnare, en 2:a och en 3:a i varje klass – x-small, small, medium, large och x-large. Obs! Ej någon totalvinnare för alla klasser.

För att tävla om SM-seger krävs 4 godkända lopp. Varje enskilt lopp vinns av den pudel, som har minst antal fel. De fyra bästa individuella loppen läggs ihop. Segraren i varje enskilt lopp får 1 poäng, tvåan får 2 poäng, trean 3 poäng osv. Sedan adderar man dessa poäng för att få slutresultat för varje pudel. Lägst poäng vinner i respektive storleksklass (x-small, small, medium, large och x-large).

Vid lika poäng kommer den främst som har flest 1 poängare, därefter den med flest 2-poängare osv.

Är det fortfarande oavgjort, räknas även bäst av lopp 5 och 6 med.

Om det inte finns någon i klassen med 4 godkända lopp får undantagsvis räknas 3 godkända lopp.

Årets arbetande pudlar

Årets arbetande pudlar

Facebook Pagelike Widget