Centralstyrelse

Klubbens högsta beslutande organ är fullmäktigemötet (Pudelfullmäktige, läs mer här), dess verkställande och förvaltande organ är centralstyrelsen. Centralstyrelsen består av ordförande, minst fyra och högst sex övriga ordinarie ledamöter samt minst två och högst fyra suppleanter (SPKs stadgar, § 8 Mom. 1). Styrelsen är beslutför då samtliga ledamöter är kallade och fler än hälften av ledamöterna är närvarande vid sammanträdet.

Suppleanterna tjänstgör i den ordning som fullmäktigemötet beslutat, om inget beslut fattats tjänstgör i första hand den som har kortast kvarvarande mandattid.

Centralstyrelsen skall sammanträda minst sex gånger per kalenderår. Verksamheten styr mötenas tidsplacering. 

Kontaktuppgifter

 • Centralstyrelsen 2019 - presentationer

 • Ordförande

  Jag bor på en mindre gård utanför Uppsala tillsammans med man och barn. I familjen finns även tre storpudelfröknar samt en häst.

  Jag föder upp storpudlar under kennelnamnet Caro-Line’s sedan 2008. Hundintresset har funnits med sedan barnsben, men det var först i slutet av 80-talet som vi skaffade hund i familjen, och då blev det såklart en storpudel. Familjens första storpudel kom från Gertys kennel Caro-Line’s, och då påbörjades en relation som många hundar senare skulle resultera i att jag blev delägare i kenneln.

  Jag är speciellt intresserad av samspelet mellan hund och människa, och även av hur hundens konstruktion – både fysiskt och mentalt – påverkar dess möjligheter att prestera på olika plan. Med mina hundar har jag tränat och tävlat inom både lydnad, bruks och utställning. Som SBK-instruktör har jag även hållit många hundkurser, även om det numera ligger på is. Men att ha en valpkurs är bland det mest tacksamma man kan göra! Att vara aktiv inom hundvärlden innebär förr eller senare att man börjar engagera sig inom föreningsverksamheten, och för min del har det inneburit tidigare styrelseposter inom Mellansvenska, Boxerklubbens Östra Lokalområde samt Uppsala Läns Kennelklubb.

  Nu jobbar jag i SPK-CS och har förmånen att få vara med och göra en så bra insats som möjligt för vår älskade ras – pudeln!

  Ordförande
  Lotta Gauffin
  Ordförande
 • Vice ordförande

  På våren lever jag och mina tre storpudeltikar upp! Då kan vi åka till Knivsta BK och träna lydnad- och rallylydnad utomhus igen. Samvaron med kompisarna- både två- och fyrbenta – betyder också mycket.

  Engagerar mig gärna i föreningslivet – var ordförande i Knivsta BK under ett par år och sitter nu i SBK:s Upplandsdistriktets styrelse. Utställnings- och tävlingssäsongen börjar och planeringen för sommarmånaderna är alltid lika spännande. Trädgården vaknar till liv och pudlarna och jag gillar att gräva (pudlarna) och plantera (jag). Höjdpunkten på sommaren är Pudellägret. Min dotter är lika intresserad som jag av hundsport så vi åker i stort sett varje år till lägret och tränar tillsammans.

  Nu funderar jag också på om det ska bli någon valpkull under året. Föder upp en kull ca vartannat – vart tredje år under kennelnamnet Ruffle’s. Började min uppfödarbana 1990 med en svart tik från kennel Dandy-Lion’s och har nu femte generationen härhemma.

  Hösten innebär skördetid. Äpplen och lingon ska plockas och mosas. Här i Lagga strax utanför Uppsala där vi bor i en villa finns fina lingonskogar. Min sambo rensar och Mia äter sylten…Vintertid finns också mer tid att ägna åt arbetet där jag driver en enskild verksamhet inom djurvård.

  En fot finns också kvar i universitetsvärlden. Har förmånen att arbeta med mitt intresse inom hälsofrågor hos hund vilket inkluderar anatomi och reproduktion. 

  Vice ordförande
  Aime Ambrosen
  Vice ordförande
 • Kassör

 • Sekreterare/Suppleant

  Bor i Västannäs strax utanför Morjärv i Norrbotten. Är gift med Håkan, vi har två vuxna barn och sex barnbarn.

  Vi köpte vår första mellanpudel 1992. I januari 1995 föddes vår första kull och sedan dess har vi fött upp några kullar mellanpudel och även en kull storpudlar under prefixet Charmer Wins.

  Från och med år 2011 är även vår dotter Sofie delägare i kenneln.Varit ombud för Pudelklubben Norra i Luleå-området under åren 2001-2006. Aktiv som ledare/medhjälpare/deltagare föruppfödarutbildningen, klipp- & pälsvårdskurser, utställningsträning och övriga utflykter/aktiviteter.

  Sekreterare/Suppleant
  Barbro Bergström
  Sekreterare
 • Ledamot

  Jag har haft hundar under hela min livstid. Så hundar är verkligen mitt liv. 1954 startade min mormor kennel Callevys. Jag blev delägare i kenneln för snart 25 år sedan. Men jag hade innan dess också några kullar tillsammans med mina föräldrar. Jag registrerade min första egna kull för över 30 år sedan. Rasen vi har är Pomeranian.

  Men under de sista 15 år har även Pudlar varit en del av mitt liv. Har tillsammans med min partner ägt några av de mest vinstrika Pommarna och Pudlarna i Sverige. Jag är hundutställare i högsta grad, både i Sverige och utomlands. Har ställt hundar i nästan alla europeiska länder samt även i USA och Japan. 2008 blev jag färdig utställnings domare. Jag har dömt i många olika länder. Bl a i alla de nordiska länderna plus många andra länder i Europa och även i Japan.

  Jag och min bror driver ett eget företag där jag arbetar som tandtekniker. Det finns lite tid för andra saker i mitt liv också…. ett annat stort intresse är min trädgård, har en stor trädgård med många olika växter. Har varit med i föreningsvärlden under många år. Är ordförande i Svenska Pomeranian klubben sedan många år tillbaka, ordförande i SPK Södra, med i Svenska domareföreningen (hunddomare) och nu även ledamot av SPK. Har tidigare varit ordförande för Svenska Spets och Urhunds klubben (var med när SSUK grundades) och även varit vice ordförande för Nordskånska Kennelklubben.

  Ledamot
  Fredrik Nilsson
  Ledamot
 • Ledamot

  Jag heter Helene Wahlgren och bor i Stockholm.  Vår första hund i familjen var en dvärgpudel men irländsk terrier var den ras som väckte mitt intresse för utställning och avel. Har haft kullar irländska terriers under prefixet Radiance. Jag har arbetat föreningsmässigt i Svensk Irländsk terrierförening och Östsvenska terrierklubben samt är ringsekreterare. 
   
  Efter många år tog längtan efter en pudel fart och 2015 kom mellanpudeln Cachas Claudia in i mitt liv. Jag är intresserad av utställning och avel men också av att aktivera mig och min hund med rallylydnad, lydnad och agility
  Helene Wahlgren
  Ledamot
 • Ledamot

  Mitt namn är Fredrika men de allra flesta känner mig som Freddie. Tror att jag officiellt kan kalla mig hundnörd. Min första egna hund, en parson russell terrier, fick jag 2003. Innan dess tjatade jag hål i huvudet på varenda granne och bekant med hund om jag inte kunde få gå promenader mm. Min terrier och jag var bästa vänner och testade varenda hundsport tillgänglig. Den där kontakten och förståelsen hund och människa emellan är något helt fantastiskt att få uppleva.

  Min terrier influerade mitt val av gymnasium som föll på Djurgymnasiet Stockholm inriktning hund. Tre år där var hur kul som helst och gav mig en gedigen utbildning inom hund och natur och haft praktikplatser på bland annat RSPCA queensland, Australien och Flygbasjägarskolanshundenhet på F17. Kom även därifrån med en jägarexamen. Kan inte påstå att jag jagar men återigen där så har jag ett stort intresse i hur hunden används i jakt och där med även hur man tänker med avel för att få fram olika typer av beteenden och konstruktion för ett hållbart arbete.

  2009 föddes min första pudel, och det var en annan värld som öppnades och fortfarande blir jag tagen av vilken fantastisk ras vi har. Idag tävlar jag i utställningsringarna och dessa pudlar har tagit mig runt nästan hela världen. Jag är egenföretagare sedan 2013 och driver min egen hundsalong i Stockholm. 2016 föddes min första kull under prefixet Evince, i kenneln finns ett knippe storpudlar som tycker att livet leker i största allmänhet.  Jag brinner för denna ras och vill se att vi fortsätter att behålla tanken på dess ursprungliga funktion och samtidigt behålla denna viktiga pudlighet som vi alla fallit för.

  Jag är mycket glad att jag fått denna chans och förtroendet att vara en del av CS, en helt ny och kul erfarenhet för mig.

  Fredrika
  Ledamot
 • Ledamot

  Jag bor i hus i Karlsborg och är gift med PeO. Jag arbetar på en förskola. De flesta av våra egna barn är utflugna, vi har en flicka kvar hemma som tar studenten i år.

  Jag har levt med hund hela livet, mest brukshundar. Jag har även ägnat många år till lydnad och bruksträning/tävling upp till elitklass, men även ställt ut allehanda raser.Min fritid går nu åt till mina pudlar, min familj och att hjälpa min man på olika former av sporttävlingar. Jag har haft pudel sedan -99 och vurmar för färgerna rött och aprikos.

  Föder upp pudlar i de tre små storlekarna under prefixet Dreams In Red. Jag tror att arbetet i CS ska bli lärorikt och mycket intressant.

  Ledamot
  Mona Plånborg Grenholm
  Ledamot
 • Ledamot

  Jag bor i Stockholm med min man Per. Vi har just skaffat vår första hund, en grå mellanpudeltik. Jag hade en svart mellanpudeltik en kort tag i tidiga tonåren, men hon blev sjuk och fick avlivas efter något halvår. Sedan blev det ingen mer hund förrän nu!

  Däremot har jag hållit på med hundar hela mitt liv. Gått ut med och tagit hand om grannhundar. Jag blev auktoriserad ringsekreterare 1981. Sedan 1998 är jag exteriörbeskrivare klass I av collie, dvs. auktoriserad att exteriörbeskriva collie för korningar. Ytterligare engagemang i hundsammanhang är att jag sedan ett tjugotal år är ledamot i Arbetsgrupp för standardfrågor (hette förut Standardkommittén) på SKK. Under ungefär 20 år har jag då och då haft förmånen att på inofficiella utställningar få vara domare, vilket har glatt mig särskilt, och jag har dömt alla grupper utom 8 och 10.

  En annan hobby är ridning. Jag har ingen egen häst men har ridit på ridskola ”alltid”. I övrigt är jag kulturintresserad.

  Sonja Hagelberg
  Suppleant
 • Suppleant

  Jag heter Kamilla Börjesson, bor i Göteborg, med 3 dvärgpudlar för tillfället och 1 Japanese Chin.
  Medlem i Västra avdelningen där jag suttit i valberedningen , och nu 2 år som deras sekreterare,
  samt den som bokar domare och ringsekreterare, plus annat arbete i styrelsen. Innan det har jag suttit i Japanese Chin Societeten som suppleant och även i valberedning för min
  HSB styrelse.

  Aktiv som utställare, älskar hundutställningar, att visa och presentera våra fina pudlar. Är också
  sedan 15 år tillbaka ringsekreterare och älskar att varva det med utställandet , se dömandet från 2
  olika håll, otroligt roligt och lärorikt. Jag tränar och tävlar även aktivt agility med 2 av mina pudlar, vilket tar mycket av min tid men är så fantastiskt roligt, både för mina hundar och mig.

  Hoppas lite längre fram få chansen att utbilda mig till agilityinstruktör, då jag och mina tjejer blivit
  galet taggade på den sporten och skulle vilja få andra testa på också, och även lära mig arrangera
  tävlingar. Även väldigt intresserad av avelsarbete, och haft min första kull pudlar , efter några kullar Japanese Chin under kennelnamnet Camichi´s. Älskar också pälsvård , att klippa och skapa, och drömmer om att starta eget trim i framtiden.

  Har genom pudel hittat den ultimata hunden i mina ögon, vacker, rolig, arbetsvillig, energisk och helt underbar, och vill gärna på något sätt bidra till att behålla våra sektioner och CS som levande, framtidsinriktade organ som jobbar för god PR för rasen.  Att få chans att ta del i vår Centralstyrelse ska bli väldigt roligt och spännande, och en möjlighet se
  annan del av vår organisation.

  Ser jättemycket fram emot detta året och vad det kommer innebära!

  Kamilla Börjesson

CS-protokoll

Här hittar du protokoll från centralstyrelsens möten
Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Facebook Pagelike Widget